Dom naroda

Plaće niže od 700 KM neće biti oporezivane

Gospodarstvo / Novac | 25. 09. 2017. u 10:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH su usvajanjem Nacrta zakona o porezu na dohodak i Nacrta zakona o doprinosima okončali sjednicu koja je prekinuta 6. srpnja zbog nedostatka kvoruma.

Novim zakonom o doprinosima namjeravaju se pojednostaviti obračunavanja i plaćanja doprinosa, kvalitetniji nadzor i jačanje financijske discipline.

Rješenjima u novom zakonu o porezu na dohodak želi se smanjiti poreski teret na niska primanja, a povećati na visoka primanja.

Propisano je uvođenje progresivnog oporezivanja kod ovog dohotka kroz dvije stope, 10 posto na mjesečni dohodak do 1.500 KM, i 20 posto na razliku mjesečnog dohotka iznad 1.500 KM, dok je neoporezivi dio 700 KM.

Nakon redovne, počela je izvanredna sjednica na kojoj bi izaslanici trebalo da po hitnom postupku razmotre Prijedlog zakona o izmjenama Kaznenog zakona FBiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini, te Prijedlog programa rada Doma naroda Parlamenta FBiH za ovu godinu.

Na dnevnom redu su i predložene izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Zbog braniteljskog zakona su se pred Parlamentom FBiH okupili borci koji zahtijevaju formiranje jedinstvenog registra branitelja, ukidanje financiranja braniteljskih udruženja i braniteljski dodatak za sve bivše borce.

Kopirati
Drag cursor here to close