Kriptovaluta

PayPal ogromnom kupovinom žestoko ušao na bitcoin tržište

PayPal je prije gotovo mjesec dana kupio 70 posto svih novih digitalnih novčića te kriptovalute
Gospodarstvo / Novac | 05. 12. 2020. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bbitcoin trenutno vrijedi više od 19.000 dolara

PayPal se odlučio žestoko ući na bitcoin tržište te je prije gotovo mjesec dana kupio 70 posto svih novih digitalnih novčića te kriptovalute, piše portal ICTbusiness. Kad se toj priči pridoda i ulaganje od strane Square Casha, tad je ukupno riječ o sto posto.

Ili, jednostavnije rečeno, PayPal i Sqaure Cash kupili su sve "izrudarene" bitcoine početkom studenoga.

Već to dovoljno govori o tome koliko se očekuje u bližoj i daljoj budućnosti od bitcoina te njegovog rasta vrijednosti. Naravno, kad velike i moćne kompanije izvedu takvo ulaganje, to je i znak ozbiljnosti u planiranju te jasan pokazatelj svim mogućim investitorima, ali i vlasnicima bitcoina, da se itekako isplati baviti ovom kriptovalutom.

Obzirom da je PayPal specijaliziran za obavljanje transakcija i kupovinu korištenjem mnogih valuta, nekako je bilo logično da prije ili kasnije krene u bitcoin priču, što se i događa. Naime, tijekom listopada, stiglo je priopćenje s te platforme o tome da će po novome oko 300 milijuna njenih aktivnih korisnika moći koristiti bitcoine prilikom obavljanja transakcija.

Upravo je ta najava "pogurnula" bitcoin s oko 12.000 američkih dolara vrijednosti do 18.977 dolara 20. studenoga. Trenutno, ta kriptovaluta vrijedi više od 19.000 dolara te se ne čini da će ubrzo padati, dapače. Možda probije i 20.000 dolara vrijednosti pa nadmaši situaciju u prosincu 2017.

Što se pojedinačnih investitora tiče, sve ovo i nisu dobre vijesti jer 21 organizacija u rezervama ima oko 14,42 milijarde dolara vrijednosti bitcoina. Odnosno, 832.351 bitcoin, ili ukupno četiri posto svih koji se trenutno nalaze na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close