Neka nova lova

PayPal na tržištu kriptovaluta

Vlasnici naloga na Paypalu iz SAD moći će kupovati, prodavati i čuvati kriptovalute za nekoliko tjedana, objavila je kompanija.
Gospodarstvo / Novac | 21. 10. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka kompanija za digitalno plaćanje PayPal pridružila se danas tržištu kriptovaluta i omogućila korisnicima da kupuju, prodaju i čuvaju bitcoin i ostale virtualne novčiće u online novčanicima.

Korisnici će moći će trgovati kriptovalutama u 25 milijuna prodavaonica u Paypalovo mreži od početka 2021. godine, objavila je kompanija.

PayPal se nada da će ovo potaknuti globalnu upotrebu virtualnog novca i pripremiti njegovu mrežu za kriptovalute koje će možda razviti centralne banke i korporacije, izjavio je predsjednik i direktor ove firme Daniel Schulman.

"Radimo s centralnim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o tome koju ulogu može da ima Paypal", rekao je Schulman.

Vlasnici naloga na Paypalu iz SAD moći će kupovati, prodavati i čuvati kriptovalute za nekoliko tjedana, objavila je kompanija. Planirano je širenje ove usluge i na servis Venmo i još neke zemlje u prvoj polovini 2021. godine.

Sjedište Paypala je u San Hoseu, u Kaliforniji, a kompanija ima 346 milijuna aktivnih korisnika širom svijeta.

U drugom kvartalu je obradila isplate u vrijednosti od 222 milijarde dolara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close