Ministarstvo obrane BiH

OS BiH: Reduciranje troškova, mjere štednje i kontrolirana potrošnja

Zaključeno je da se nastavi sa daljom implementacijom reduciranja troškova i mjera štednje i kontroliranje potrošnje
Gospodarstvo / Novac | 26. 11. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sjednica Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš predsjedavala je 36. sjednicom Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH, na kojoj je razmatran Izvještaj o realizaciji privremenog financiranja za 2019. godinu, kao i projekcija financijskog poslovanja do kraja 2019. godine.  
 
Sjednici, koja je održana 26. studenog 2019. godine u Ministarstvu obrane BiH, prisustvovali su zamjenik ministra obrane za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, sekretar Ministarstva obrane BiH dr. Muhamed Smajić, kao i ostali rukovoditelji organizacijskih cjelina Ministarstva obrane BiH.  
 
Izvjestitelj za Izvještaj o realizaciji privremenog financiranja za 2019. godinu bio je pomoćnik ministra za financije i proračun Miro Cabo, koji je istaknuo da je privremeno financiranje usložnilo funkcioniranje ukupnog sustava.
 
U vezi s tim, poduzete su mjere u cilju osiguranja financiranja osnovnog funkcioniranja MO i OS BiH u uvjetima privremenog financiranja do kraja godine, s ciljem postizanja ušteda i pojačane kontrole utroška sredstava zbog reduciranja planskih aktivnosti.  
 
Na kraju sastanka zaključeno je da se nastavi sa daljom implementacijom reduciranja troškova i mjera štednje i kontroliranje potrošnje na najprioritetnije aktivnosti, a u cilju osnovnog funkcioniranja sustava.

Kopirati
Drag cursor here to close