Predstavljanje

Oporezivanje plaće: Vlada ponosna na svoje prijedloge

''Cilj je da vam na stručnoj razini i s činjenicama damo odgovore na eventualna pitanja i pojasnimo nejasnoće, uz nadu da ćete podržati ova reformska rješenja'', rekao je premijer.
Gospodarstvo / Novac | 02. 10. 2019. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljeni su prijedlozi zakona o porezu na dohodak i o doprinosima sa utvrđenim amandmanima na sastanku federalnog premijera Fadila Novalića, zamjenice premijera, federalne ministrice financija Jelke Milićević i federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače sa predstavnicima županija, većinom premijera i ministara financija.

Ministarstvo financija je za sudionike pripremilo detaljnu prezentaciju novih zakonskih rješenja s projekcijama za budući period. Naglašeno je da rješenja imaju neutralan efekt na izvanproračunske fondove i da se u najpesimističnijim varijantama očekuje blagi rast prihoda.

Premijer Novalić je naglasio važnost zakona koje je Vlada FBiH utvrdila na prošloj sjednici i koji bi se uskoro trebali naći pred parlamentarcima.

Foto: PR / Oporezivanje plaće: Vlada ponosna na svoje prijedloge

''Cilj je da vam na stručnoj razini i s činjenicama damo odgovore na eventualna pitanja i pojasnimo nejasnoće, uz nadu da ćete podržati ova reformska rješenja'', rekao je premijer.

Zamjenica premijera i ministrica financija Miličević je rekla da su zakoni, o porezu na dohodak, o doprinosima, te o računovodstvu i reviziji, kao i zakon o registru financijskih izvještaja veoma važni i za Federalnu vladu kao i za županijske vlade.

''U ministarstvu financija smo ponosni na ove zakone, uspjeli smo uspostaviti ravnotežu, smanjiti stopu doprinosa tako da ne ugrozimo izvanproračunske fondove, a da imamo neoporezivi dio plaća u iznosu do 800 KM. Ovi reformski zakoni stvaraju osnovu za bolje poslovno okruženje'', rekla je, između ostalog ministrica Miličević.

Zamjenik premijera i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača je kazao da prilikom reformskih aktivnosti mora postojati koordinacija i razmjena iskustava sa županijama, dodavši da se kod zakona o porezima i doprinosima morao naći balans i da su sadašnja rješenja najracionalnija.

Foto: PR / Oporezivanje plaće: Vlada ponosna na svoje prijedloge

''Očekujemo ovako dobru suradnju s kantonima dugotrajno i u drugim oblastima'', rekao je ministar Drljača.

Nakon prezentacija zakonskih rješenja sa projekcijama, vođena je široka i konstruktivna diskusija, a predstavnici kantona su istaknuli da podržavaju ove reforme.

Svi sudionici su naglasili potrebu da ovi zakoni što prije budu razmatrani u Federalnom parlamentu, jer vlasti na svim razinama već rade na pripremama proračuna za narednu godinu, za što su ovi zakoni veoma važni.

Kopirati
Drag cursor here to close