Vlada FBiH

Odobrena dva milijuna KM za mostarsku bolnicu

Vlada FBiH je odobrila sredstva za unapređenje zdravstva.
Gospodarstvo / Novac | 21. 03. 2018. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica Mostar dobit će dva milijuna KM, odlučila je danas Federalna Vlada.

 ''Sredstva od ukupno 6.000.000 KM bit će ravnopravno raspodijeljena Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla'', stoji u odluci Vlade FBiH.

Danas su odobreni transferi Federalnog ministarstva zdravstva, a jedan od njih je vrijedan 1.125.000 KM i namijenjen Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Sredstva transfera od 50.000 KM bi će usmjerena za zdravstvenu zaštitu osoba romske nacionalnosti koje, zbog tradicionalnog načina života, nemaju stalno mjesto prebivališta ili boravišta u FBiH.

Iznos od 2.000.000 KM. bit će raspoređen za sufinanciranje zdravstvenih usluga bolničkog liječenja u zdravstvenim ustanovama u FBiH povratnika iz FBiH u općine u Republiku Srpsku, a 26.000.000 KM za financiranje nabavke lijekova i medicinskih sredstava, pružanje zdravstvenih usluga i provođenje programa Federalnog fonda solidarnosti.

 Agenciji za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH bit će ove godine raspodijeljeno 300.000 KM, stoji u odluci Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close