Povjerenstvo

Odbijen prijedlog o trošarinama Nezavisnog bloka

Tijekom rasprave, Šepić je naveo da oni ovim prijedlogom žele pokrenuti novi investicijski ciklus u izgradnji auto-puteva u BiH  
Gospodarstvo / Novac | 14. 11. 2017. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma parlamenta BiH utvrdili su danas da Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH, čiji su predlagači zastupnici Nezavisnog bloka Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović, nije usklađen s Ustavom i pravnim sustavom BiH.

Član Povjerenstva Nikola Lovrinović iz HDZ-a konstatirao je kako ovaj prijedlog nije usklađen s pravnim nasljeđem EU, kao ni sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, što potvrđuje i mišljenje Direkcije za europske integracije BiH.

Šefik Džaferović iz SDA kaže kako mu nije jasno kako su predlagači zamislili da se planira određeni iznos sredstava za putarinu, a da se potom ta sredstva raspoređuju u većem postotku, prenijela je Srna.

Tijekom rasprave, Šepić je naveo da oni ovim prijedlogom žele pokrenuti novi investicijski ciklus u izgradnji auto-puteva u BiH.

"Želimo deblokirati sredstva međunarodnih financijskih institucija, kao i da riješimo ovo složeno političko pitanje u BiH", rekao je Šepić.

Ovim prijedlogom zakona predviđeno je uvođenje dodatne putarine za izgradnju auto-puteva u iznosu od 0,10 KM po litri goriva, dok bi se s druge strane smanjila trošarina na gorivo za isti iznos, pa novac više ne bi, kao do sada, išao proračunima, već bi bio plasiran u investicije.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close