Povodom Dana žena

Porezna uprava: Kazne do 10.000 KM ako se ne prijavi ''glazba uživo''

Obaveze poreznih obveznika koji organiziraju estradni program povodom 8. ožujka
Gospodarstvo / Novac | 07. 03. 2018. u 17:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH) obavještava porezne obveznike koji organiziraju izvođenje žive glazbe povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, da su dužni blagovremeno izvršiti zakonom propisane obaveze.

Te obaveze podrazumijevaju prijavu organiziranja žive glazbe u ugostiteljskom objektu tri dana prije početka, kao i prijave dana početka i dana završetka organiziranja žive glazbe.

Također, potrebno je podnijeti prijavu o obračunatoj i plaćenoj komunalnoj pristojbi za izvođenje glazbe uživo nadležnoj poreznoj ispostavi, u propisanom roku, odnosno u skladu s županijskim zakonima.

Osim toga, sa izvođačem žive glazbe mora se zaključiti ugovor o autorskom djelu, odnosno obračunati, obustaviti i prijaviti porez na dohodak, doprinose za MIO i doprinose za zdravstveno osiguranje, i to prilikom svake isplate autorskog honorara izvođaču.

Izvršavanjem navedenih obaveza porezni obveznici će biti pošteđeni sankcija i mjera kao što su novčane kazne u iznosu od 500 KM do 10.000 KM za pravnu osobu, te novčanih kazni za odgovornu osobu u pravnoj osobi, u iznosu od 200 KM do 2.000 KM, kao i novčane kazne za fizičku osobu u iznosu od 200 KM do 3.000 KM.

Porezna uprava FBiH će uoči nastupajućeg praznika vršiti pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata zbog provjere zakonitog organiziranja glazbe uživo, priopćeno je iz ove institucije.

Pozvali su porezne obveznike da izvrše navedene i ostale porezne obaveze u skladu sa poreznim i drugim propisima, jer cilj Porezne uprave Federacije BiH, kako je rečeno, nije kažnjavanje poreznih obveznika.

Kopirati
Drag cursor here to close