Vlada Federacije BiH

O kontroli korištenja prava iz braniteljsko-invalidske zaštite

Vlada je ministarstvu dala suglasnost da nastavi s angažiranjem do 30 diplomiranih pravnika, do 20 visokoobrazovanih volontera i do 12 izvršitelja srednje stručne spreme
Gospodarstvo / Novac | 15. 11. 2017. u 13:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH u srijedu u Mostaru prihvatila je informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje od 1. srpnja do 30. rujna 2017. godine.

Informacija će biti dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima FBiH, uredima MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu te objavljena na web-stranici mjerodavnog federalnog ministarstva, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlada Federacije BiH.

Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja zadužen je da poduzme organizacijske i sve druge radnje iz svoje nadležnosti s ciljem provođenja Dinamičkog plana Zakona.

Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Vlada je dala suglasnost na predložene izmjene Dinamičkog plana za 2017. godinu

Ministarstvu je dana suglasnost i da, s ciljem osiguranja kontinuiteta kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite tijekom 2018. godine, nastavi s angažiranjem do 30 diplomiranih pravnika i diplomanata drugih društvenih znanosti po osnovu ugovora o djelu, do 20 visokoobrazovanih volontera i do 12 izvršitelja srednje stručne spreme.

Revizorski timovi su u trećem kvartalu 2017. godine okončali postupak kontrole u ukupno 2.962 predmeta. Od toga se 192 predmeta odnose na korisnike prava na osobnu invalidninu, 596 na prava na obiteljsku invalidninu, 1.912 su predmeti korisnika koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima, a 262 su korisnika prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu dodijeljenog najvišeg ratnog priznanja ili odlikovanja.

Analizirajući ukupan broj predmeta u kojima su revizorski timovi okončali postupak kontrole nalogom za izdavanje uvjerenja, broj timova koji je vršio kontrolu, uz činjenicu da u kolovozu timovi nisu radili, prosječni mjesečni učinak je 211 predmeta po revizorskom timu u kojim je postupak kontrole okončan nalogom za izdavanje uvjerenja na jednom od propisanih obrazaca, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close