Novi rast cijena

Novo poskupljenje cigareta: Kutija će koštati 5,20 KM

Glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačevi je potvrdio ovu informaciju.
Gospodarstvo / Novac | 26. 05. 2018. u 11:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Poduzeće Philip Morris d.o.o. Sarajevo dostavilo je Upravi za neizravno oporezivanje BiH (UNO) nove cijene cigareta koje će na snagu stupiti 1. lipnja i 1. srpnja ove godine.

Glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević za Klix.ba je potvrdio ovu informaciju kazavši da se poskupljenje odnosi na Marlboro Red Core i Marlboro Touch te Chesterfield.

Cigarete Marlboro Red Core i Marlboro Touch, koje sada koštaju 5 KM, od 1. lipnja će poskupjeti za 0,20 KM, što znači kako će njihova cijena iznositi 5,20 KM.

Od 1. srpnja ove godine najavljeno je poskupljenje cigareta marke Chesterfield čija je trenutačna cijena 4,40 KM. One će poskupjeti za 0,10 KM, što znači kako će njihova cijena iznositi 4,50 KM.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH prihvatio je informaciju i inicijativu radne skupine o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama kojim bi se uveo moratorij na povećanje specifične trošarine na cigarete, uz prijedloge da se nađu učinkoviti mehanizmi za suzbijanje crnog tržišta duhana i duhanskih prerađevina.

Kopirati
Drag cursor here to close