Sastanak

Novi veleposlanik Katara obećao Izetbegoviću ulaganja u BiH

Jedan od prioriteta rada bit će unapređenje odnosa BiH i Katara
Gospodarstvo / Novac | 11. 09. 2018. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH i Katar trebaju imati bolje ekonomske odnose i to kroz ulaganja katarskih investitora u bh. gospodarstvo, rečeno je danas nakon sastanka predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i novoimenovanog veleposlanika Države Katar u BiH Sultana Bin Ali Al-Khatera.

Predsjedatelj Izetbegović je prigodom ceremonijala uručivanja vjerodajnog pisma poželio veleposlaniku Al-Khateru uspješnu misiju, te istaknuo da Bosna i Hercegovina i Katar imaju odlične prijateljske i bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja.

Zajednički je naglašena potreba unapređenja ekonomske suradnje i istaknuto da postoje velike mogućnosti za unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Veleposlanik Al-Khater je kazao da će raditi na omogućavanju viznih olakšica za građane BiH prigodom njihovog putovanja u Katar. Također, jedan od prioriteta u njegovom radu bit će unapređenje odnosa dviju zemalja, posebice na ekonomskom planu, kroz ulaganja katarskih investitora u bosanskohercegovačko gospodarstvo, putem zajedničkih projekata i zajedničkih investicija.

Na kraju susreta, predsjedatelj Izetbegović je iskazao potporu i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom veleposlaniku Države Katar u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close