Za siječanj 2019.

Srdačno vaš: Novalić pismom umirovljenicima 'povećao' mirovine

Novalić ističe kako će rast u prosjeku iznositi oko 5 posto godišnje, što će u sljedeće četiri godine značiti povećanje za više od 20 posto, te će se dodatno povećati najniže mirovine.
Gospodarstvo / Novac | 03. 10. 2018. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

''Imajući u vidu ekonomski rast na osnovu trenutnih trendova, mirovine će se i dalje povećavati, a prvo sljedeće povećanje će bit već u siječnju 2019. godine'', stoji u pismu premijera Federacije BiH Fadila Novalića koji je uputio umirovljenicima FBiH.

Novalić ističe kako će rast u prosjeku iznositi oko 5 posto godišnje, što će u sljedeće četiri godine značiti povećanje za više od 20 posto, te će se dodatno povećati najniže mirovine.

''U posljednje četiri godine zajedno smo prošli težak period na putu ka stabilizaciji Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Pred kraj mandata želim vam zahvaliti na ukazanom povjerenju i na tome što ste bili partner u poslu koji smo zajedno uradili'', istaknuo je u svom pismu premijer.

Objašnjava kako su, kad je preuzeo dužnost premijera, mirovine kasnile, a Fond je dosegao gubitak od 229 milijuna KM te da je postojao ogroman jaz između najnižih i najviših mirovina.

Foto: Bljesak.info / Pismo premijera Novalića

''Prijetio je potpuni kolaps sustava i bila je upitna svaka naredna isplata'', prisjeća se Novalić i dodaje kako je zajedno s Vladom pristupio sustavnom rješenju problema.

U svom obraćanju Novalić ističe kako je usvojen Zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju, zahvaljujući opredijeljenosti Vlade i parlamentaraca a usprkos otporima nedobronamjernih, ''onih koji su na ovom željeli ostvariti jeftine političke poene''.

Premijer pismo zaključuje zahvalom na ukazanom povjerenju i činjenicom, ''da umirovljenici nisu podlegli nedobronamjernim utjecajima''.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close