Nakon mnoštva kritika

Novalić odustaje od raspodjele novca, sada će dijeliti opremu

Prema novom prijedlogu umjesto novca, najugroženijim područjima u Federaciji BiH dijelit će se medicinska i druga oprema za borbu protiv koronavirusa.
Gospodarstvo / Novac | 04. 04. 2020. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon mnoštva negativnih reakcija na odluku Vlade FBiH o raspodjeli novca za pomoć u borbi protiv koronavirusa i sanaciju posljedica, premijer Novalić je za nedjelju ujutro s početkom u 9 sati, najavio održavanje hitne sjednice, na kojoj će preispitati ranije donesene odluku

Kako navode u priopćenju iz Vlade, koje su kasno večeras poslali medijima, preispitat će se odluka o raspodjeli sredstava nižim nivoima vlasti – kantonima, gradovima i općinama, u svrhu borbe protiv koronavirusa.

''Vlada obavještava javnost da sredstva na temelju ranije odluke nisu uplaćena, te da neće biti nikakvih isplata, sve dok se Vlada ne izjasni o prijedlozima izmjene načina raspodjele navedenih sredstava'', navodi se.

Dodaju kako će premijer Federacije BiH Fadil Novalić ''iznijeti novi prijedlog da se navedena sredstva od 21 milijun KM, umjesto u kantonalne i općinske proračune, direktno usmjere za nabavku medicinske i druge opreme za borbu protiv koronavirusa koja će se podijeliti najugroženijim područjima u Federaciji Bosne i Hercegovine''.

Kopirati
Drag cursor here to close