Otvorena vrata

Novalić: Ispunjeni uvjeti za tranšu MMF-a

Premijer se u ovoj prilici osvrnuo i na probleme u funkcioniranju Razvojne banke FBiH te izjavio da za sjednicu Skupštine banke, koju on može sazvati odmah, in-put materijal treba da dostavi Nadzorni odbor.
Gospodarstvo / Novac | 12. 02. 2018. u 16:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federani premijer Fadil Novalić, referirajući se danas na pres-konferenciji na aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF),  kazao je da su ispunjenjem prethodnih mjera u Bosni i Hercegovini, otvorena vrata za narednu tranšu novca od te financijske institucije.

Premijer se u ovoj prilici osvrnuo i na probleme u funkcioniranju Razvojne banke FBiH te izjavio da za sjednicu Skupštine banke, koju on može sazvati odmah, in-put materijal treba da dostavi Nadzorni odbor. Određeno je da financijska policija uđe u Razvojnu banku, rekao je također federalni premijer.

Kada je riječ o sjednicama Vlade, u ovom tjednu ih neće biti jer se Vlada preseljava na  drugu lokaciju u Sarajevu, ali već od idući tjedan, rad će biti nastavljen uobičajenim tempom.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine je na ovoj pres-konferenciji najviše govorio o njegovom prekidu sjednice Vlade 8. veljače kod točke dnevnog reda u čijem je tijeku trebalo razmatrati poništenje natječaja za imenovanje direktora Porezne uprave FBiH.

Novalić se na prekid sjednice baš u tom trenutku odlučio jer je, tvrdi, želio da zaštiti javnost, zakonitost i transparentnost, na što ga obavezuje Poslovnik o radu Vlade. Ističe da je ta točka uvrštena na prijedlog dopremijerke i ministrice financija Jelke Milićević i da je odluka o poništenju natječajne procedure predložena ''minut uoči sjednice''.

Kopirati
Drag cursor here to close