Kako se troši novac?

Novac za pomoć migrantima nije uplaćivan preko jedinstvenog računa BiH

''Detaljni opisi i način trošenja javnog novca nalaze se na web stranici Ministarstva i kroz projekt 'Proračun za građane'' – ističe se.
Gospodarstvo / Novac | 14. 01. 2021. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo financija i trezora BiH saopćilo je da novac za rješavanje migrantske krize nije uplaćivan na jedinstveni račun trezora BiH.

''Netočni su i navodi da se Ministarstvu financija i trezora BiH dostavljaju financijska izvješća iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM) o utrošku tih sredstava jer su ilegalne migracije isključiva nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH i svi kontakti se završavaju u tom ministarstvu, koje priprema izvješća za sjednice Vijeće ministara BiH'' - navode iz Ministarstva financija i trezora BiH.

U priopćenju za javnost podsjećaju da 'sve institucije BiH imaju obavezu da posluju sukladno Zakonu o financiranju institucija BiH te da dostavljaju informacije za izvješća o izvršenju proračuna koja, nakon što ih usvoje Vijeće ministara, Predsjedništvo i Parlamentarna skupština BiH, redovito objavljujemo na web stranici Ministarstva financija i trezora BiH (www.mft.gov.ba)'.

''Svi rashodi, obuhvaćeni proračunom i drugim aktivnostima utemeljenim na zakonima, transparentni su i dostupni domaćoj i međunarodnoj javnosti. Detaljni opisi i način trošenja javnog novca nalaze se na web stranici Ministarstva i kroz projekt 'Proračun za građane' – ističe se.

Sredstva planirana proračunom troše se, kako se navodi, sukladno zakonu dok tokove novca međunarodnih institucija Ministarstvo financija i trezora BiH ne može pratiti mimo svojih nadležnosti.

''Sva zaduženja koja, odlukama Vijeća ministara, budu dostavljena Ministarstvu financija i trezora BiH bit će realizirana sukladno zakonu i važećim propisima. Ministarstvo financija i trezora BiH ima bazu podataka kroz Forum za koordinaciju donatora (DCF), kojem članice tog foruma dostavljaju godišnja izvješća i gdje je IOM obuhvaćen kao implementator kroz pojedine projekte Europske unije i Organizacije Ujedinjenih naroda, a verificirani podaci o tome dostupni su na www.donormaping.com'' – priopćeno je Ministarstva financija i trezora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close