Za Hrvate izvan RH

Evo tko je sve dobio novčanu potporu od Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dobio je 600 prijava
Gospodarstvo / Novac | 02. 06. 2021. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet projekata iz Mostara, od sveukupno 71 projekta u BiH dobilo je financijsku potporu od Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ured je donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2021. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu.

''Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske'', navodi se na stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kako navode, na 1. Javni poziv zaprimio je 600 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci.

Tko je sve dobio financijsku potporu, možete vidjeti u dokumentu.

Kopirati
Drag cursor here to close