Ugovor

Njemačka podržava osobe ekonomski pogođene korona krizom širom BiH

Sredstva će dobiti tri lokalne organizacije.
Gospodarstvo / Novac | 29. 07. 2020. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačko veleposlanstvo stavilo je na raspolaganje dodatnih 50.000 eura za ublažavanje posljedica krize izazvane koronavirusom. Ovim sredstvima će širom BiH, posebno u ruralnim sredinama, biti pružena podrška osobama koje su usljed krize ostale bez većeg dijela svojih primanja.

Sredstva će dobiti tri lokalne organizacije.

Već u srijedu su direktorica World Vision International za BiH Larisa Klepac i njemačka veleposlanica Margret Uebber potpisale ugovor kojim će biti omogućena podrška za 111 obitelji. Time će preko 50 obitelji dobiti plastenike. Pored toga će biti nabavljene poljoprivredne mašine, poput kosilica i lančanih pila. Podrška će se dodijeliti ljudima na području Pala, Prače, Podgraba, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Tarčina, Vareša i Goražda.

Udruženje Zdrava malina iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja dobit će sredstva za gradnju mosta, koji će spojiti obradiva polja sa selom.

Poljoprivredno udruženje građana Simentalac iz Lukavca dobiva podršku za mljekaru i proizvodnju sira.

Veleposlanica Uebber naglasila je važnost dugotrajne i bliske suradnje između Bosne i Hercegovine i Njemačke. Ova veza upravo je u teškim vremenima važna. Za nju je i osobno veoma bitno pružiti podršku širom zemlje u vidu pomoći za samopomoć onima koji su posebno pogođeni krizom.

Veleposlanica Uebber zahvalila se navedenim udruženjima za njihov izvanredan angažman u svim dijelovima zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close