Vlada SBŽ

Ništa od povećanja plaća zdravstvenim radnicima u srednjoj Bosni

Ministar zdravstva SBŽ-a Nikola Grubešić podsjetio je da su u prošloj godini potpisana dva kolektivna ugovora.
Gospodarstvo / Novac | 15. 02. 2018. u 12:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) zaključila je danas da nema uvjeta za povećanje koeficijenata za obračun plaća koje zahtjeva Županijski odbor Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu FBiH.

Taj sindikat od županijske vlade zatražio je izmjene i dopune Kolektivnog ugovora kojima bi koeficijenti za obračun plaća bili uvećani za jedan, a ranije su upozorili kako nije isključena ni mogućnost štrajka, ako se Vlada ogluši o njihov zahtjev.

Ministar zdravstva SBŽ-a Nikola Grubešić podsjetio je da su u prošloj godini potpisana dva kolektivna ugovora te da su jednim uvećane satnice rada svim zdravstvenim radnicima, dok su drugim povećani koeficijenti za obračun plaća doktorima medicine i stomatologije.

''To je Zavodu zdravstvenog osiguranja donijelo dodatni trošak od 9,6 milijuna maraka godišnje, tako da smo, trenutno, dosegnuli maksimum'', kazao je Grubešić novinarima.

Vlada SBŽ-a danas je, također, donijela zaključak da budu otvoreni pregovori s predstavnicima Županijskog odbora Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu FBiH, dok se ZZO-u sugerira da, ukoliko u ovoj godini bude viška prihoda, taj novac bude usmjeren u podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close