Financijski izvještaj

Netflix zbog skandala oko seksualnog uznemiravanja izgubio 39 milijuna dolara

Iako kompanije nije izravno spominjala Speceyja i Louisa C.K., potvrdila je da su optužbe za seksualno uznemiravanje doprinijele gubitku.
Gospodarstvo / Novac | 24. 01. 2018. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnoviji Netflixov financijski izvještaj pokazao je da je kompanija u posljednjem kvaratlu 2017. godine izgubila 39 milijuna dolara zbog skandala oko seksualnog uznemiravnja u koji su uključeni Kevin Spacey i Louis C.K.

Naime, nakon što su glumac i komičar optuženi za seksualno uznemiravanje, kompanija je odlučila prestati s emitiranjem emisije u kojima se oni pojavljuju, što se odrazilo na financije.

Iako kompanije nije izravno spominjala Speceyja i Louisa C.K., potvrdila je da su optužbe za seksualno uznemiravanje doprinijele gubitku.

"Nikada nismo imali ovako velik gubitak i povezali smo to s društvenim resetiranjem oko seksualnog uznemiravanja", kazao je glavni financijski službenik Netflixa, David Wells.

Specey je radio na Netflixovom projektu o Goru Vidalu u Italiji, ali je projekt otkazan ubrzo nakon što je optužen za zlostavljanje glumca Anthonyja Rappa. Osim toga, Specey je izbačen iz serije "House of Cards".

Komičar Louis C.K. je trebao raditi stand-up specijal za Netflix koji je krajem prošle godine propao.

U izvještaju se navodi i da je Netflix u četvrtom tromjesečju prošle godine imao 8,3 milijuna novih pretplatnika, što je najbolji kvartal ikada, te je tako povećavao svoju pretplatničku bazu na 117 milijuna širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close