Kakav komad zemlje!

Ne zna se tko je gazda: Vlada poreznicima dužna 7 milijuna KM

U provođenju zakonskih procedura problem predstavlja pitanje tko je poslodavac Poreznoj upravi…
Gospodarstvo / Novac | 18. 09. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaposleni u Poreznoj upravi Federacije BiH mogli bi stupiti u jednomjesečni štrajk upozorenja u ponedjeljak, 24. rujna, ukoliko do petka, 21. rujna, ne bude potpisan sporazum o minimumu procesa rada između Sindikalne organizacije Porezne uprave i njihovog poslodavca.

Poreznici, koji su već dugo nezadovoljni uvjetima rada, suočavaju se i s kroničnim problemom manjka i pomlađivanja kadra, a ukazivali su i na to da je njihov inspektorski dodatak za 10 posto niži nego kod inspektora u FBiH, piše sarajevsko Oslobođenje.

Vlada FBiH duguje sedam milijuna KM zaposlenim u Poreznoj upravi FBiH na osnovu plata i naknada, navodi list.

Sindikat Poreske uprave FBiH donio je odluku o štrajku upozorenja, ali još nisu sprovedene sve zakonske procedure kako bi i počeo.

U provođenju zakonskih procedura problem predstavlja pitanje tko je poslodavac Poreznoj upravi jer federalno Ministarstvo financija tvrdi da to nije po ovom pitanju i svu odgovornost prebacuje na direktora Porezne uprave, prenosi Oslobođenje.

Ako se i direktor Porezne uprave oglasi da nije poslodavac, iz Sindikata najavljuju da slijedi proces arbitraže s rokom od pet dana kako bi se utvrdilo koja je to institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close