Milićević

Ne treba nam MMF

Federalna Vlada u posljednje četiri godine povukla samo dvije tranše iz MMF-a, što je u toj instituciji doživljeno kao za njih neuspješan program…
Gospodarstvo / Novac | 25. 07. 2019. u 09:21 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federaciji BiH ne treba Međunarodni monetarni fond jer ta međunarodna financijska organizacija nije nužna kao izvor financiranja, rekla je ministrica financija Federacije BiH Jelka Milićević za Dnevni avaz.

''Rekla bih da MMF svojim programima i propisima, u našem slučaju, ima sporednu ulogu, koja se ogleda u tome da podrži reformske procese'', rekla je.

Potvrdila je kako FBiH ove godine sigurno neće imati nijednu tranšu iz MMF-a i dodala da je federalna Vlada u posljednje četiri godine povukla samo dvije tranše iz MMF-a, što je u toj instituciji doživljeno kao za njih neuspješan program, jer nisu plasirali svoja sredstva.

Milićević je potvrdila da je u FBiH planirano da se do 2020. godine radi na realizaciji 92 projekta, vrijednosti oko 10,2 milijarde KM, uključujući više od 100 milijuna za razvojne projekte.

Pojasnila je kako je tu prije svega riječ o putnoj infrastrukturi, te investicijama u energetskom i javnom sektoru, dok realni sektor još nije prepoznat u kreditnim linijama i pregovorima koje FBiH vodi s međunarodnim financijskim institucijama, što bi trebao biti zadatak nove federalne Vlade.

Prema njezinim riječima, Vlada FBiH pokušat će pronaći najbolje strateške partnere s ciljem restrukturiranja mostarskog Aluminija.

Kopirati
Drag cursor here to close