Porezi

Natezanje entiteta: Naplata duga odgođena do proljeća

Gospodarstvo / Novac | 11. 09. 2019. u 13:12 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Pravobraniteljstva Republike Srpske najavili su da će podnijeti žalbu na odluku Suda Bosne i Hercegovine kojom se četvrti put odgađa prinudna naplata duga od oko 30 milijuna KM, koji Uprava za neizravno oporezivanje BiH treba isplatiti RS.

Entitetsko Pravobraniteljstvo je, kako su potvrdili, primilo rješenje Suda BiH od 9. rujna kojim se odgađa provođenje izvršenja, najkasnije do 11. ožujka 2020. godine.

''I kao i u prethodnim odlukama, nedozvoljeno je i nezakonito ovakvo odlučivanje Suda BiH, o čemu će se Pravobraniteljstvo RS detaljno izjasniti u žalbi kojom će blagovremeno pobiti spomenutu odluku. Sud sebi u odluci daje za pravo da navodi da su pregovori u tijeku što nije točno, jer druga strana ne želi pregovore, nego samo čini opstrukciju postupka i naplate potraživanja'', tvrdi se u priopćenju.

Dodaju da ovakvim postupanjem Sud BiH samo povećava iznos zakonske zatezne kamate te da će RS nastaviti prinudnu naplatu.

RS pokušava naplatiti dug od UNO na osnovu presude Suda BiH od 7. svibnja 2015. godine kojom je ta uprava obvezana da tom bh. entitetu isplati 15 milijuna KM plus zatezne kamate zbog nezakonite raspodjele prihoda od neizravnih poreza za 2009. i 2010. godinu, odnosno više od 30 milijuna KM.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close