Zakon

Napokon na pomolu rješenje za kredite u 'švicarcima'?

Ovaj se problem odnosi na 6.000 građana, a da se potreba za donošenjem ovog zakona vidi po broju tužbi i presuda u korist korisnika kredita.
Gospodarstvo / Novac | 19. 01. 2021. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je danas Nacrt zakona o konverziji kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima u KM i zaključak da prilikom izrade prijedloga zakona sve primjedbe, prijedlozi i sugestije moraju biti uzete u obzir.

Predlagač zakona, zastupnik Hasan Muratović, rekao je kako se ovim zakonom rješavaju najteži slučajevi korisnika kredita koji do danas nisu mogli riješiti taj problem, navodi Srna.

"Mnogi vraćaju više od desetljeća samo kamate, a stanovi su im pod hipotekom", naveo je Muratović i dodao da bi Parlament trebao konačno riješiti ovaj problem.

Napomenuo je kako se ovaj problem odnosi na 6.000 građana, a da se potreba za donošenjem ovog zakona vidi po broju tužbi i presuda u korist korisnika kredita.

Predsjednik udruženja "Švicarac" Kemal Duraković rekao je da će ovaj zakon, ako bude usvojen, pomoći mnogim građanima, jer ljudi ostaju bez svojih nekretnina.

Obraćajući se zastupnicima, predsjednica Uprave Adiko banke Sanela Pašić rekla je da ovaj zakon ne treba usvojiti i da nije istina da 6.000 građana ima ovaj problem.

Navela je kako su ostala 162 korisnika kredita u francima, a da su ostali konvertirali ili vraćaju kredit u ratama koje im odgovaraju.

Pašić tvrdi da ne postoji nijedna pravosnažna odluka suda u korist korisnika kredita.

"Ako podignete ruku za ovaj zakon, vjerojatno ćete zaviti u crno više od 6.000 ljudi", rekla je Pašić.

Kopirati
Drag cursor here to close