Ministar tvrdi

Najniža plaća od 520 KM ne obuhvaća dnevnice, prijevoz i topli obrok

Milunović je rekao da je sadržaj najniže plaće isti od 2016. godine i da Vlada RS nikog nije prevarila kako su to objavili pojedini mediji.
Gospodarstvo / Novac | 07. 02. 2020. u 11:46 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duško Milunović, ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske, rekao je danas da najniža plaća u RS-u koja iznosi 520 KM u sebi ne sadrži dnevnice, topli obrok i prijevoz, javlja Anadolu Agency (AA).

On je danas održao konferenciju za novinare u Banjaluci povodom tumačenja Odluke o najnižoj plaći koju je donijela Vlada RS i kako je rekao "dezinformacija o sadržaju najniže plaće".

"Nije točno da najniža plaća sadrži dnevnice, topli obrok i prijevoz", kazao je Milunović.

Foto: Fena / Duško Milunović je kazao da su navodi oko najniže plaće netočni

Prema njegovim riječima, do 2016. godine najniža plaća je bila uređena Općim kolektivnim ugovorom, a od 2016. Zakonom o radu predviđeno je da svake godine odluku o najnižoj plaći donosi Vlada RS na prijedlog Ekonomskog socijalnog vijeća. Milunović je rekao da je sadržaj najniže plaće isti od 2016. godine i da Vlada RS nikog nije prevarila kako su to objavili pojedini mediji.

Milunović je uputio i izvinjenje ukoliko je netko od njegovih suradnika iz ministarstva dao pograšno tumačenje Odluke i naveo da će ukoliko o tome dobije dokaze preduzeti zakonom predviđene mjere protiv odgovornog suradnika.

Kopirati
Drag cursor here to close