Jusko

'Na entitetima je da potroše novac za Koridor Vc'

O projektu Koridor Vc je izjavio da je sada ''na razini entiteta da potroše novac koji im je na raspolaganju" te naglasio značaj projekta i s tog aspekta što na području trase, sa sjevera prema jugu
Gospodarstvo / Novac | 22. 01. 2019. u 10:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar u Vladi Kantona Sarajevo za boračka pitanja Ismir Jusko, doskorašnji državni ministar komunikacija i prometa, izjavio je za televiziju N1 da se ponosi što je usvojena Transportna strategija. 

''Ušli smo u transportnu zajednicu, kao i u projekt most Svilaj. Uspostavljena je kontrola neba, aktivirali smo sve procese koji su bili za Unsku-Sansku prugu. U dosta kratkom vremenu napravili smo dosta posla iako uvijek može više'', rekao je također Jusko osvrćući se na prethodni mandat. 

O projektu Koridor Vc je izjavio da je sada ''na razini entiteta da potroše novac koji im je na raspolaganju" te naglasio značaj projekta i s tog aspekta što na području trase, sa sjevera prema jugu, 55 kilometara s lijeve i desne strane, živi 50 posto stanovništva u BiH. Koridor bi između ostalog značio spajanje s Europom a samim tim financijski doping BiH'', naveo je. 

Ministar Ismir Jusko također naglašava da su most Svilaj i most Gradiška dva ključna projekta i dvije glavne spojnice s EU, što će itekako promijeniti transportnu infrastrukturu. 

Upitan za Pelješki most, rekao je da mu se "ne može ispostaviti faktura za propuste od prije 10 godina". Vanjsku politiku vodi Predsjedništvo BiH, a ne državno ministarstvo, te je, po Juskinim riječima, ''na njima da se uspostavi kontakt, a onda da se po vertikali spušta i da svako radi svoj dio posla". 

Ismir Jusko je kazao i da Tunel spasa, u zadnje tri godine donosi od 250 do 300 tisuća maraka proračuna. 

''Želimo da se tunel produži za novih 100 metara jer je to mjesto koje može donijeti dosta prihoda. Također imamo još lokacija pored njega. Na primjer, kada sam prije godinu i po bio na sastanku s kineskim ministrom, pitao me za Valtera. Bitno je čuvati tekovine'', riječi su ministra Juske. 

Kopirati
Drag cursor here to close