Lete pare

Mitovi o novcu kojih se morate riješiti

Mnogi od nas žive u zabludi kada je novac u pitanju.
Gospodarstvo / Novac | 01. 05. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako vam loše ide matematika, loše ćete baratati i novcem

Čak i ako vam stvarno brojke predstavljaju izazov, oslanjanje na roditelje ili partnera da vode računa o vašem proračunu stvarno nije dobra ideja. O budućoj Vi najbolje brine sadašnja Vi, tako da bi zaista trebali odvojiti vrijeme da se upoznate sa svojim novcem. Uložite 10 minuta nedjeljno da proširite poznavanje financija.

Kreditne kartice uvijek vode u dug

Istina je da ljudi koji dugo ignoriraju svoj minus mogu ući u crnu rupu velikih kamata, ali ako sebe naviknete da trošite odgovorno, nema potrebe da se plašite ove male plastike. Zapravo, korištenje kreditne kartice može vam pomoći da napravite dobru kreditnu povijest što će vam biti potrebno kasnije za, recimo, kupovinu nekretnine ili automobila. Banke danas nude razne pogodnosti – od plaćanja na rate bez kamate do brojnih popusta. Ali, naravno, koristite je samo za plaćanje stvari koje znate da ćete moći otplatiti do kraja mjeseca.

Plaćanje unaprijed će vas motivirati

Ako uplatite unaprijed teretanu, na primjer, to ne znači da ćete dobiti dodatnu želju da odlazite u nju. Analizirajte svoje troškove da vidite što vrijedi kako bi ostalo dio vašeg proračuna zavisno od toga koliko vam je to važno i koliko ćete se zaista baviti time.

Nema pregovora o prvoj plaći

Nedavno istraživanje pokazalo je da je 68 posto žena prihvatilo ponudu za prvu plaću bez pregovora, u odnosu na 52 posto muškaraca. Smatrajte ovo svojim novim pravilom: u bilo kojem trenutku karijere pitajte za makar 10 posto više od početne ponude – da, čak i ako je u pitanju samo junior pozicija.

Jeftinije je kupovati u radnjama nego na internetu

Možete aktivirati opciju na Googlu preko koje pratite cijene ili pak čuvajte to što želite u svojoj e-korpi. Trgovac će vidjeti da se nećkate pa možda vam možda odluči dati popust ili besplatno slanje, piše hoću.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close