Kriza s proračunopm

MIO će morati prekršiti zakon da isplati mirovine?

Fnancijski plan Federalnog zavoda utvrđuje i usvaja Upravni odbor Zavoda te ga prosljeđuje Vladi Federacije koja ga potom uz proračun Federacije šalje u parlamentarnu proceduru.
Gospodarstvo / Novac | 24. 01. 2019. u 13:05 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko ne bude usvojen proračun niti odluka o privremenom financiranju mi ćemo biti dovedeni u poziciju biranja koji ćemo zakon prekršiti'', rečeno je za Bljesak.info iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Naime, neizvijeno je stupanje na snagu federalnog proračuna, kojeg je usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH, jer ne može doći do u Domu naroda Parlamenta FBiH.

''Zakon o proračunu ili Zakon o MIO koji  pak predviđa da se mirovine isplaćuju petoga u mjesecu. Nezahvalno je u ovom trenutku reći što će točno biti. Jedino što možemo jest nadati se da će navedeni financijski dokumenti biti usvojeni do konca mjeseca kako ne bismo bili dovedeni u situaciju biranja između dvije nezakonite radnje'', navode za Bljesak.info iz Zavoda MIO.

Pojašnjavaju kako financijski plan Federalnog zavoda utvrđuje i usvaja Upravni odbor Zavoda te ga prosljeđuje Vladi Federacije koja ga potom uz proračun Federacije šalje u parlamentarnu proceduru.

''Poznato je da je proračun, a u sklopu kojeg se usvaja i naš financijski plan, usvojen u Zastupničkom domu te je potrebno usvajanje u Domu naroda. Mi želimo vjerovati da će do konca mjeseca proračun i financijski plan Zavoda biti usvojen te da će isplata mirovina i najavljeno povećanja biti uredno i zakonski realizirani'', navodi Zavod MIO.

Kopirati
Drag cursor here to close