Unatoč korona - krizi

Srpska se hvali da ima veće plaće nego Federacija

Ministar gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević ranije je rekao da je u Republici Srpskoj nastavljen trend rasta prosječne plaće
Gospodarstvo / Novac | 19. 08. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosječna neto plaća u Republici Srpskoj već je tri mjeseca zaredom veća nego u Federaciji BiH, a na ovaj rezultat je, između ostalog, utjecala primjena Zakona o poticajima u gospodarstvu Republike Srpske, rekli su u Ministarstvu gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske, piše Srna. 

Iz ovog ministarstva navode da je prosječna neto plaća u RS-u u travnju iznosila 945 KM, u svibnju 950 KM, a u lipnju 958 KM, dok su u FBiH u ovim mjesecima isplaćene prosječne neto plate od 940 KM, 935 KM odnosno 953 KM.

Ministar gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević ranije je rekao da je u Republici Srpskoj nastavljen trend rasta prosječne plaće, dodavši da su u momentima kada se svi suočavaju sa brojnim izazovima u gospodarstvu na koje utiču posljedice izazvane pojavom virusa korona ovakve vijesti dobrodošle jer govore da je, između ostalog, primjena Zakona o poticajima u gospodarstvu Republike Srpske utjecala na ovaj rezultat.

"Zahvaljujući ovom zakonu ukupno 429 gospodarskih subjekata ostvarilo je pravo na poticaj za 12.112 radnika, kojima je u prosjeku uvećana neto plaća za 100 KM", rekao je Petričević.

On je još jednom pozvao gospodarstvenike da iskoriste mogućnosti ovog zakona, apliciraju na ime povećanja plaća radnika u svojim gospodarskim društvima.

Kopirati
Drag cursor here to close