Kraj Libre?

MasterCard, Visa, eBay i drugi napustili Facebookovu kriptovalutu

Iako su sve tvrtke koje su napustile Libru ipak ostavile otvorenu mogućnost da se kasnije ponovno priključe projektu.
Gospodarstvo / Novac | 14. 10. 2019. u 07:51 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebookov projekt izdavanja kriptovalute Libra polako se raspada, a kriptovaluta još nije ni izdana. Nakon što je prošlog tjedna projekt napustio PayPal, istim su putem otišli i ostali veliki igrači iz koalicije.

Tako je potvrđeno da su Mastercard, Visa, eBay, Stripe i Mercado Pago također odustali od sudjelovanja u projektu Libra.

Odlazak najvećih partnera mogao bi označiti i kraj Libre kao takve. Naime, velike kartičarske kuće već su neko vrijeme pod pritiskom regulatora da preispitaju svoje sudjelovanje u tom projektu.

Iako su sve tvrtke koje su napustile Libru ipak ostavile otvorenu mogućnost da se kasnije ponovno priključe projektu.

Što će dalje biti s projektom Libra, nitko zapravo ne zna, javlja Zimo.

Američki Kongres pozvao je šefa Facebooka, Marka Zuckerberga, da 23. listopada na službenom saslušanju, pojasni što je to točno Libra i kako je to Facebook zamislio svoj ulazak na financijsko tržište.

Podsjetimo, od samog predstavljanja projekta koalicija je pod velikim pritiskom regulatora iz cijelog svijeta. Pod podsebnim je povećalom način na koji bi Facebook iz društvene mreže zapravo prerastao u financijsku instituciju.

U kom će smjeru projekt Libra krenuti mogli bi smo saznati već početkom sljedećeg tjedna kad bi se trebao održati prvi inauguracijski sastanak Vijeća koalicije Libre te predstaviti inicijalni članovi same koalicije.

Za sad se samo zna da u Libri ne odustaju od projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close