Iza Bezosa i Gatesa

Mark Zuckerberg je treći najbogatiji čovjek na svijetu

Posljednji porast cijene dionice Facebooka, unatoč nedavnim skandalima, lansirao je njegovog osnivača na visoku poziciju na ljestvici najbogatijih.
Gospodarstvo / Novac | 07. 07. 2018. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je posljednjih mjeseci nizao skandal za skandalom, Facebook i dalje nastavlja uspješno poslovati – njihovi drugi servisi poput WhatsAppa, Messengera ili Instagrama i dalje dobivaju korisnike, a samim time i prihode od oglašavanja.

Sve ovo poguralo je u proteklim danima dionicu Facebooka na povijesno visoku razinu od preko 200 dolara (odnosno 203 USD u trenutku nastanka ove vijesti), a samim time povećala se i vrijednost osobne imovine njegovog osnivača, Marka Zuckerberga.

Prema Bloombergovom izračunu Zuck je sada "težak" 81,6 milijardi američkih dolara, čime je na ljestvici najbogatijih ljudi na svijetu pretekao legendarnog investitora Warrena Buffetta za gotovo 400 milijuna dolara, javlja Bug.hr.

Time je šef Facebooka zasjeo na treće mjesto liste milijardera, iza već nekom vrijeme nedodirljivog Jeffa Bezosa i dugogodišnjeg člana društva top pet najbogatijih ljudi, Billa Gatesa.

Ovim skokom Zuckerberga sva tri najbogatija čovjeka na svijetu "teška" su oko 200 milijardi dolara, i svi dolaze iz tehnološke industrije.

Posljednjim porastom cijene njegove dionice Facebook je dosegnuo i nikada do sada ostvarenu tržišnu kapitalizaciju (ukupnu vrijednost svih plasiranih dionica) od preko 570 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close