Sezona u podbačaju

Krešić: Nema povećanja cijena odmora u Neumu

Ističe da se mora zadržati pozitivan trend u borbi protiv korona virusa.
Gospodarstvo / Novac | 23. 05. 2020. u 15:14 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma za N1 je govorio o tekućoj sezoni i očekivanjima za ovo ljeto nakon pandemije korona virusa.

"Prošle godine ste u Neumu u ova doba imali oko 5.000 ljudi, sada jedva 500. Mislim da bi to mogli iskoristiti naši turisti iz BiH, gdje bi mogli imati jak i ugodan odmor uz pridržavanje svih propisa", kazao je Krešić.

Ističe da se mora zadržati pozitivan trend u borbi protiv korona virusa.

"Ne smijemo dozvoliti da zeznemo stvari i da se korona pojavi u Neumu. Mi osobno moramo voditi brigu da gosti drže distancu, ležaljke se dezinficiraju, drži se razmak od dva metra u restoranima, na plaži. Ljudi koji žele, mogu uživati u odmoru".

Kada je riječ o gostima iz BiH, kazao je:

"Što se tiče domaćih gostiju, ne postoje nikakva ograničenja. Nikome se nije naplaćivalo dezinficiranje auta. Imamo problem jer su nam granice zatvorene, gostima je blokiran ulazak u Neum jer je veliki broj gostiju bio iz inozemstva. Nadam se uskoro popuštanju tih mjera".

Hoće li cijene "skočiti"?

"Većih cijena neće biti, već su se smanjile. Čekamo da vidimo kakav će biti "booking", tako da definitivno neće biti povećanja cijena", rekao je Krešić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close