Reagiranje

Kosača: 'asgdvasd' su Ugovorne i druge posebne usluge

Vidović je naveo kako je u petak ujutro obaviješten da je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara Irma Baralija na svom privatnom fb profilu objavila izvadak iz godišnjeg izvješća…
Gospodarstvo / Novac | 07. 05. 2021. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukratko, računovođa pogriješio kad je slagao tablicu, a ja kao odgovorna osoba pogriješio što nisam detaljno pregledao prije potpisivanja i slanja izvješća gradskoj Službi za kulturu. Zbog toga s naše strane isprika svima koji su našom krivicom možda dovedeni u zabludu'', objavio je Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača nakon što je objavljena pogreška u izviješću o poslovanju ove javne ustanove.

Vidović je naveo kako je u petak ujutro obaviješten da je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara Irma Baralija na svom privatnom fb profilu objavila izvadak iz godišnjeg izvješća o poslovanju ove ustanove popraćen ironičnim komentarom.

''Neki su počeli zlobno komentirati po društvenim mrežama, neki su me zvali tražeći pojašnjenje, a neki su i bez pojašnjenja shvatili da je riječ o citiram Bljesak.info – omašci. Da, o tome se radi: omaška, tehnička pogreška, kako hoćete'', naveo je Vidović koji pak našem portalu zamjera kako navodi, senzacionalistički naslov.

Naslov ''Što je 'asgdvasd' koji košta 61.000 KM?'' daleko je od senzacionalizma. Riječ je samo o pitanju koje se postavlja u tekstu za koji smo prvo tražili reakciju gospodina ravnatelja, što je on odbio rekavši da će se očitovati službeno na Facebook stranicama ''Kosače'' kako ne bi pojedinačno novinarima odgovarao o čemu se radi.

''Hvala hercegovina.info jer su nam otkrili još jedan 'tipfeler'. Umjesto Vrtar-Razvodnik (kako stoji u izvješću) treba stajati vratar-razvodnik, a ne vrtlar- razvodnik kako ih navodi hercegovina.info. To će reći da imamo zaposlenih 5 vratara (ili narodski rečeno portira), a ne 5 vrtlara. Jednako tako ne zamjeram ni gđi. Baraliji što u svemu i svačemu vidi kriminal i lopovluk kako bi se dalo zaključiti iz njezine ironije. Ima toga puno svuda oko nas...Glede pogreške u našem izvješću uočena je još jučer. Primijetio ju je vijećnik g. Marko Novak čitajući materijale za sjednicu pa me telefonski upozorio na to. Također i vijećnik g. Adil Šuta koji mi je putem e-pošte uputio upit oko ove stavke. Ali kako gđa. Baralija nije mogla sačekati utorak, 11. svibnja kad je zakazana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se razmatrati izvješća ustanova pa je na svom profilu javno objavila dvije stranice iz našeg izvješća i ja ću ovdje javno pojasniti jer javnost i s pogreškom u izvješću i bez nje ima pravo znati na što se troši novac u gradskoj ustanovi'', naveo je Vidović dodajući kako vjeruje da ''gđi. Baraliji ne bi pala kruna s glave da nas je kontaktirala kao njezine kolege vijećnici Novak i Šuta''.

POJAŠNJENJE OKO GODIŠNJEG IZVJEŠĆA O POSLOVANJU USTANOVE HRVATSKI DOM HERCEG STJEPAN KOSAČA Jutros sam obaviješten da je...

Posted by Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača on Friday, May 7, 2021

''Kad je sporna stavka 613-9 "asgdvasd" u pitanju tu treba stajati "Ugovorne i druge posebne usluge". Iznos ostaje isti, a on čini zbroj svih pojedinačno razloženih stavki od broja 619-911 do 613-992'', naveo je Vidović.

Kopirati
Drag cursor here to close