Banke šire ruke

Kinezi žele pomagati projekte u BiH

U toj banci postoji interesiranje da se pomogne projektima koji su važni za BiH i to može da se učini direktno ili putem već uspostavljenih podružnica u zemljama okruženja.
Gospodarstvo / Novac | 10. 04. 2019. u 15:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Kineske banke Chen Siqing ocijenili su u srijedu na sastanku u Banja Luci da ove dvije zemlje imaju prijateljske odnose na osnovu kojih su uspostavljeni i ekonomski odnosi.

U toj banci, koja je najvažnija u Kini s 58 podružnica u cijelom svijetu, od kojih je 18 u Europi, postoji interesiranje da se pomogne projektima koji su važni za BiH i to može da se učini direktno ili putem već uspostavljenih podružnica u zemljama okruženja.

Istaknuto je da je suradnja s Kinom posebno dobra u Republici Srpskoj, ali da je sve veće interesiranje za tu suradnju i u drugom entitetu, o čemu svjedoči i ovogodišnji Sajam privrede u Mostaru, čiji je partner upravo Kina, priopćeno je Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Projekt ''Jedan pojas, jedan put'' je prilika da se kroz podršku Kine u BiH realiziraju brojni projekti iz oblasti energetike, infrastrukture i poljoprivrede, na čemu će se raditi u narednom periodu, dogovoreno je na sastanku.

Kopirati
Drag cursor here to close