Mjere

Kako to radi Hrvatska: Poslodavcima novac, građanima jeftinija struja

Objavljeno je kako bi se već i u ovom paketu trebalo naći pojeftinjenje struje za građane i gospodarstvo što bi podnio HEP.
Gospodarstvo / Novac | 03. 04. 2020. u 22:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na ovome nećemo stati. Sljedeći paket mjera pomoći bit će usmjeren ne samo na gospodarstvo, nego i na građane'', najavio je u petak hrvatski ministar financija Zdravko Marić.

Portal 24sata piše kako su Marić i premijer Andrej Plenković u Saboru su branili novi, izdašniji paket mjera pomoći gospodarstvu.

''Novi paket uključuje 4000 kuna pomoći poslodavcima po radniku kako ne bi davali otkaze. Država pokriva i 1825 kuna doprinosa onima koji su zatvoreni. Također uključuje i oprost doprinosa i poreza za one koji su zatvoreni ili im je prihod pao više od 50 posto, te djelomični otpis i odgode za one velike tvrtke. Paket bi trebao biti izglasan u utorak, a po raspravi u Saboru, nema bojazni da neće biti potrebne većine'', navodi portal.

Marić, je pak rekao kako ovaj paket nije posljednji u borbi s korona virusom, a portal navodi saznanja da bi se već i u ovom paketu trebalo naći pojeftinjenje struje za građane i gospodarstvo što bi podnio HEP. Međutim, nije se uskladio model.

''Nije mogao samo HEP spustiti cijenu jer bi to bilo i kršenje tržišnog natjecanja, pa će se morati naći drugi model, vjerojatno smanjenje nekih od nameta u cijeni električne energije kako bi svi opskrbljivači bili u istom položaju. Bila je i ideja o više popusta za pogođenije krizom, ali vjerojatnije je da će biti linearno i jednako svima'', rekao je za 24sata sugovornik upoznat s Vladinim planovima.

Dakle, piše portal, cijena struje bi trebala ići dolje u sljedećem paketu kako bi svim građanima i tvrtkama ostalo više novca u novčaniku.

Kopirati
Drag cursor here to close