Porez

Još jedno pismo freelancera: Znate li kakvi mozgovi žive u ovoj državi?

Ja kako freelancer, sutra mogu napustiti našu Hercegovinu, imam školu, imam znanje, znam tri strana jezika, ZNAM da je moj posao tražen i da je moj posao dobro plaćen…
Gospodarstvo / Novac | 31. 07. 2018. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redakcijski mail portala Bljesak.info stiglo je još jedno pismo freelancera u kojem se kritizira odluka o obvezi plaćanja poreza.

Pismo prenosimo u cijelosti.

''Nakon što se počela dizati prašina oko harača, koji je retroaktivno izglasan, i koji će se retroaktivno naplaćivati freelancerima BiH nije fer!

Ja kao freelancer, koji sam počeo od nule, koji se izborio za sebe i uložio svoj trud, svoj maksimum da postignem nešto u životu, koji je ostao budan i nenaspavan svaku noć dok je učio i marljivo radio na sebi, dok je radio projekte i poslove da zaradi neku siću za svoj kruh, koji je peglo stolicu i 24h dnevno da bi postigao nešto u životu, da bi se sklonio od političara i ostalih privatnih firmi što danas mlade tjeraju vani trbuhom za kruhom i sad da se "ONI" naprave pametni da nam uzmu i to malo što smo sami za sebe izborili!

Nakon ovoga svega što su uradili od države koja ima toliko ljepota, koja je tako lijepa, koja ima kulturne i obrazovane ljude "ONI" su napravili pustinju i žele još veću!

Jesu li se zapitali kako smo mi to sve ostvarili? Jesu li se zapitali kakve mi mlade imamo, kakvi mozgovi žive i dišu u ovoj državi koja svaki dan sve više i više tone? Zar je potrebno da i freelanceri moraju otići van države, zar ću morati i ja napustiti domovinu? Zar ću morati otići za bratom i sestrom vani u inozemstvo, da bi mogao nastaviti zarađivati za svoju obitelj, za svoj posao kojeg volim i za koji sam se borio, jer za nas nije bilo mjesta u državnim firmam, mi nismo tatini sinovi, mi nismo stranački potkovani, mi nismo dobili nikakav poticaj nikakva obećanja mi smo ostavljeni sami sebi kao da nikad nismo ni postojali.

Nas je naša država za koju su se borili i ginuli naši roditelji ostavila kao i ostale građane, zašto i kako? I mi a također i ostali građani se pitamo zar smo ovo zaista zaslužili, zar smo prepušteni sami sebi?

Ja kako freelancer, sutra mogu napustiti našu Hercegovinu, imam školu, imam znanje, znam tri strana jezika, ZNAM da je moj posao tražen i da je moj posao dobro plaćen,  poštovan, da ću imati regres i 13-tu plaću, Božićnicu, plaćeni zasluženi odmor, bonuse za svoj rad, ZNAM da ću biti zdravstveno osiguran i imati mogućnost napredovati!

"ONI" kažu 834 nas je puno puno više! Nakon što su nam "ONI" već davno zagorčali naš rad i isplate, da moramo čekati 30 dana da bi isplatili naš novac preko PayPal servisa, nakon što uzme banka sebi % sada želite još i PDV, a režije i ratu kredita obavezno platite do 15. ili Vas odmah zovemo, zašto niste platili ratu, režije i ostalo...

Ovo više nema smisla, umjesto nakon političkog rata 90-tih u kojem je narod ostalo bez mogu reći kašike, koji su sve izgubili i članove obitelji i poslove i domove da ljudima date barem malo poticaja da nastave živjeti i boriti se u našoj državi Vi nas tjerate vani i ovo malo mladeži što je ostalo!

Nemam riječi više za Vaše postupke i razmišljanja, nadam se da će te lakše voditi državu bez ljudi, ali tko će raditi za Vas i puniti vaše džepove??'', navodi se u pismu kojeg potpisuje ''Jedan od mnogo tužnih freelancera''.

Kopirati
Drag cursor here to close