Vlada Federacije

Javim poduzećima 9 milijuna za uvezivanje staža

Usvojen je Program subvencija javnim poduzećima za uvezivanje radnog staža u iznosu od 9.000.000 KM.
Gospodarstvo / Novac | 05. 04. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je usvojila dva programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, a namijenjenih kao subvencije poduzećima za uvezivanje radnog staža radnicima koji su stekli uvjete za umirovljenje, ali im nisu uplaćeni doprinosi za MIO.

Prvi program vrijedan 1.000.000 KM, odnosi se na subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima.

Grant sredstva će biti dodjeljivana poduzećima iz oblasti metalne, elektro-automobilske, drvne, papirne i grafičke, zatim industrije građevinskog materijala, proizvodnje tekstila, kože i obuće, kao i kemijske i industrije gume i plastike.

Pravo na dodjelu sredstava privatna poduzeća mogu ostvariti samo po jednom podnesenom zahtjevu, a maksimalan iznos koji može biti dodijeljen jednom gospodarskom društvu je 200.000 KM.

Usvojen je i Program subvencija javnim poduzećima za uvezivanje radnog staža u iznosu od 9.000.000 KM.

Program se odnosni na poduzeća u kojima Federacija BiH ima udio u vlasništvu od najmanje 50 posto plus jedna dionica, računajući i poduzeća u poteškoćama ili u stečaju.

''Pri izboru korisnika sredstava, ukoliko ne bude dovoljno sredstava, kriteriji će biti broj zaposlenih koji će biti umirovljeni, te ravnomjerna teritorijalna zastupljenost'', objavila je Vlada nakon sjednice u Mostaru kojoj nisu nazočili ministri iz reda HDZ-a BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close