'O bogaćenju'

Internetom kruži izmišljena izjava guvernera Softića

Iz CBBiH napominju da ta institucija nikada nije davala, niti će davati izjave kojima se sugerira bilo koja vrsta investiranja, uključujući i investiranje u kriptovalute.
Gospodarstvo / Novac | 10. 12. 2019. u 16:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centralna banka BiH upozorila je javnost da internetom kruži izmišljena izjava guvernera CBBiH Senada Softića koja je objavljena kao dio članka "Novi financijski intervju Gorana Bregovića može pomoći bosancima da se obogate", a kojim se građani BiH ohrabruju na investiranje u kriptovalute.

Iz CBBiH napominju da ta institucija nikada nije davala, niti će davati izjave kojima se sugerira bilo koja vrsta investiranja, uključujući i investiranje u kriptovalute. Dodaju da su stavovi CBBiH o kriptovalutama i fintechu već poznati i više puta objavljivani, a u skladu su s politikama Europske centralne banke (ECB) koja zagovara konzervativan i oprezan pristup.

S obzirom da ta izmišljena izjava može biti tretirana kao potpora guvernera i CBBiH kao institucije na poduzimanje određenih financijskih odluka, iz CBBiH upozoravaju građane da budu oprezni i zbog činjenice da se uz tekst, koji sadrži navodnu guvernerovu izjavu, daju i instrukcije o investiranju u kriptovalute.

Također, žele skrenuti pozornost građanima da je taj članak napravljen na način da bi se stekao utisak da ga je objavio jedan od news portala iz Bosne i Hercegovine - na dnu članka se nalaze pozitivni komentari, čime je autor, očito, želio podići razinu vjerodostojnosti sadržaja, a jedino po čemu se taj članak razlikovao po izgledu od članka s originalnog portala jeste link na kome se on nalazi.

''Imajući sve navedeno u vidu, kao i trend porasta internet prevara, CBBiH poziva građane da dobro obrate pozornost na informacije koje su plasirane putem interneta, a posebno na one koje se tiču njihove imovine i/ili ličnih podataka'' - 'priopćeno je iz CBBiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close