Akcija Interpola

Rasvijetljen slučaj: Britanka s računa bh. tvrtke podigla 20.000 KM

Krivično djelo prijavljeno je 8. studenog 2019. godine Policijskoj upravi Bijeljina.
Gospodarstvo / Novac | 18. 02. 2021. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Operativnim radom te uz suradnju s Interpolom i drugim organima praćenja, na području Velike Britanije uspjeli smo rasvijetlili jedno krivično djelo. Uz pomoć Interpola identificirana je državljanka Velike Britanije iz Manchestera koja je sa računa bijeljinske tvrtke podigla 20.000 KM", kazao je je na tiskovnoj konferenciji načelnik Sektora kriminalističke policije Bijeljnja Srđan Gajić.

Krivično djelo prijavljeno je 8. studenog 2019. godine Policijskoj upravi Bijeljina.

"Ranije smo upozoravali gospodarstvenike da vode računa o svojim financijskim transakcijama putem mailova. Možemo istaknuti da smo u siječnju ove godine rasvijetlili i podnijeli krivičnu prijavu, odnosno izvještaj nadležnom tužiteljstvu zbog krivičnog djela kompjuterska prevara", navodi Gajić.

Podsjetio je da je ova policijska uprava krajem 2019. godine imala nekoliko prijava koje su se odnosile na kompromitiranje službenih mailova tvrtki iz Bijeljine, prenosi "Avaz".

U oblasti gospodarskog kriminaliteta na području Policijske uprave Bijeljina u siječnju ove godine evidentirano je pet krivičnih djela, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 12.252.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close