Krediti

Poslodavci upozoravaju banke da u fokus ne stavljaju svoj profit

Poslodavci postavljaju pitanje može li se bankama u BiH vjerovati, kada umjesto da omoguće moratorij na plaćanje rata kredita svim fizičkim i pravnim licima
Gospodarstvo / Novac | 01. 04. 2020. u 17:28 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine upozoravaju bankarski sektor u Bosni i Hercegovini da u uvjetima krize izazvane pandemijom coronavirusa ne mogu i ne smiju u prvi plan stavljati vlastiti profit zanemarujući interese klijenata.

Poslodavci postavljaju pitanje može li se bankama u BiH vjerovati, kada umjesto da omoguće moratorij na plaćanje rata kredita svim fizičkim i pravnim licima koja to od banaka zatraže, oni za sebe zadržavaju pravo da odluče kome će odobriti da ne plaća ratu kredita u uvjetima krize.

''Moratorij na plaćanje rata kredita mora se odnositi na sve koji podnesu zahtjev da ne plaćaju rate kredita u razdoblju dok traje kriza i dok se ne uspostavi barem minimum normalnog poslovanja'', navode u priopćenju. 

U uvjetima krize, navode oni, svi moraju preuzeti svoj dio tereta kako bi se kriza što bezbolnije prebrodila pa i banke. Do sada banke, tvrde, nisu pokazale da ih zanima očuvanje radnih mjesta i gospodarstva iako su gospodarski subjekti njihovi najznačajniji klijenti. Dosadašnjim postupanjem u prvi plan su samo i isključivo stavljale vlastiti interes i brigu za vlastiti profit.  

Kopirati
Drag cursor here to close