Usvojen proračun

I Mostar dobio novac u blagajnu

Ovlasti za proglašenje proračuna ovim izmjenama se daju gradonačelniku u navedenim uvjetima.
Gospodarstvo / Novac | 20. 02. 2019. u 19:16 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na konstituirajućoj sjednici je većinom glasova odobrio izmjene Zakona o proračunima čiji je cilj da i Grad Mostar dobije ovogodišnji proračun u situaciji kad nema izabrano Gradsko vijeće.

Ovlasti za proglašenje proračuna ovim izmjenama se daju gradonačelniku u navedenim uvjetima.

Budući da su ovakve zakonske izmjene odobrene u siječnju i u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, stekli su se uvjeti za stupanje na snagu po objavi u Službenim novinama.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici, Dom naroda je odobrio većinom glasova i proračun Federacije BiH za 2019. godinu, koji također može postati operativan budući da ga je na siječanjskom zasjedanju odobrio i zstupnički dom. Time su se stekli uvjeti i za financijsku deblokadu FBiH.

Uz federalni proračun su odobreni i Zakon o njegovom izvršenju, kao i ovogodišnji financijski planovi Zavoda za zapošljavanje FBiH, Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje te Federalnog fonda solidarnosti, kao i Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Nakon ovih točaka dnevnog reda, sjednica je završena.

SIP dodjelio mandate

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Prema utvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.  

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Zlatko Miletić, Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak, priopćeno je iz SIP-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close