Kredit

HNŽ se zadužio skoro 2 milijuna maraka na 10 godina

Datumi plaćanja glavnice i kamata bit će 15. veljače i 15. kolovoza svake godine
Gospodarstvo / Novac | 07. 11. 2019. u 15:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanska županija digla je kredit od skoro dva milijuna maraka za projekt Energetske učinkovitosti u BiH.

Županije će se zadužiti kod Svjetske banke u iznosu od 1.910.000 KM s dogovorenim rokom otplate od 10 godina.

Grace razdoblje kredita, navodi se, bit će 3 godine, maksimalna stopa održavanja kredita 0,5% godišnje. Servisni troškovi bit će 0,75% godišnje, a kamatna stopa 1,25% godišnje.

Datumi plaćanja glavnice i kamata bit će 15. veljače i 15. kolovoza svake godine, objavljeno je u Narodnim novinama HNŽ-a 15. listopada.

Kreditna sredstva iskoristit će se za investicije na pet objekata, odobrena na osnovu Odluke o konačnom izboru objekata HNŽ-a u 2019. godini.

Skupština HNŽ-a zadužila je Vladu HNŽ-a da prati kreditne i druge aranžmane za projekte Energetske učinkovitosti i nastavi aktivnosti u realizaciji tih projekata.  

Vlada HNŽ pritom je zadužena da u roku od 60 dana dostavi izvještaj o urađenim objektima u projektu Energetska učinkovitost za razdoblje od 2015. do 2019. godine, sa svim parametrima, pojedinačno za sve urađene objekte.

Skupština je uputila poziv općinama i gradovima HNŽ-a da se uključe u realizaciju projekta Energetska učinkovitost javnih objekata, stoji u ovogodišnjem sedmom broju Narodnih novina HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close