I to danas

Herceg od Faladžića traži iscrpnu informaciju o padu servera i isplati plaća

Na sjednici koja je zakazana za danas uz 11 sati Herceg će od ministra Faladžića zatražiti iscrpnu informaciju i pojašnjenje o isplati plaća proračunskim korisnicima te gubitku baze podataka.
Gospodarstvo / Novac | 11. 05. 2021. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vezi s pitanjem isplate plaća korisnicima proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Nevenko Herceg na današnjoj sjednici Vlade zatražit će informaciju od županijskog ministra financija Adnana Faladžića.

Kako je Feni rečeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a, na sjednici koja je zakazana za danas uz 11 sati Herceg će od ministra Faladžića zatražiti iscrpnu informaciju i pojašnjenje o isplati plaća proračunskim korisnicima te gubitku baze podataka.

Naime, zbog kvara na serveru u Ministarstvu financija, koji je uočen 29. ožujka, izgubljena je baza od 6000 proračunskih korisnika, računovođe proračunskih korisnika dobile su zadatak da unesu sve podatke proračunskih djelatnika, od imena prezimena, matičnog broja, pa do podataka o kreditima.

Iz koordinacije sindikata korisnika proračuna ove županije danas su uputili i priopćenje za javnost zahtijevaju od odgovorne kompanije, tvrtke Ping iz Sarajeva ili Vlade HNŽ da odgovore tko je krivac za nastalu situaciju neisplaćenih zarađenih plaća, honorara, uplata doprinosa itd. i tko će snositi posljedice.

''Gospodo iz Ministarstva financija, Ministarstva prosvjete ili Vlade i gospodo iz tvrtke Ping, hoćete li se dogovoriti tko je krivac za nastalu situaciju u svezi neisplaćenih zarađenih plaća, honorara, uplata doprinosa itd. i tko će snositi posljedice ili je možda u pitanju nešto sasvim drugo o čemu ni jedni ni drugi ne žele govoriti? Hoće li gospoda iz tvrtke Ping platiti penale ili će odgovorni iz Ministarstva financija snositi odgovornost'', pitaju iz Sindikata.

S obzirom da mnogi proračunski korisnici imaju kredite, uz sve troškove života, pitaju se kako će spojiti kraj s krajem i kada će se isplatiti razlika plaća, koja im je zbog kvara uskraćena u ovoj krizi.

Kopirati
Drag cursor here to close