Ulaganja u budućnost

44.000 KM za besplatne udžbenike

Iznos od 43.960,00 KM predviđen je za Program utroška sredstava „Potpore – besplatni udžbenici“ utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2019. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.
Gospodarstvo / Novac | 04. 07. 2019. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nabavku opreme, obuke i ostale troškove u Gorskoj službi spašavanja Stanici Hercegbosanske županije bit će izdvojeno 30.000 KM, odlučeno je na održanoj 65. sjednici Vlade Hercegbosanske županije.

Iznos od 43.960,00 KM predviđen je za Program utroška sredstava „Potpore – besplatni udžbenici“ utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2019. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Raspodjela sredstva predložene Odluke planirana su u Proračunu Hercegbosanske županije za 2019. godinu u iznosu od 25.000,00 KM, i sukladno potpisanom Ugovoru o sufinanciranju nabave besplatnih udžbenika za učenike II. razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja u iznosu od 18.960,00 KM, a realizirat će se za nabavku besplatnih udžbenika za učenike I. razreda, te za nabavu besplatnih udžbenika za učenike II. razreda koji su u stanju socijalne potrebe, u školskoj 2019./2020. godini.

Vlada Hercegbosanske županije obvezala se za financiranje izgradnje stambenih objekata za raseljene i prognane osobe (Zgrada A1 i A2) kojima je trebalo riješiti problem stambenog zbrinjavanja prognanih i raseljenih osoba u Drvaru, a koje nakon rata nisu imale uvjetnu stambenu jedinicu za stanovanje.

Budući da je zgrada A1 useljena raseljenim i prognanim osobama, zgrada A2 još nije useljena, ukazala se potreba da se zbog zbrinjavanja mladih obitelji u zgradi A2 s prebivalištem na području Hercegbosanske županije, kao konkretna mjera pomoći mladim obiteljima da ostanu živjeti na području Hercegbosanske županije.

Donesena je i Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje štete nastale uslijed prirodne nepogode – visoki snijeg u svim općinama / gradu Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 101.437,23 KM Upravi civilne zaštite.

 

Kopirati
Drag cursor here to close