Regulativa u području kriptovaluta

Francuska od G20 zemalja traži uvođenje kontrole Bitcoina

Francuski ministar financija Bruno Le Maire najavio je da će skupini najrazvijenijih zemalja na svijetu predložiti da razgovaraju o regulativi u području kriptovaluta.
Gospodarstvo / Novac | 18. 12. 2017. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski ministar financija Bruno Le Maire u nedjelju je u razgovoru za tamošnji news TV kanal LCI najavio kako će sljedeće godine pokrenuti raspravu o bitcoinu na razini zemalja G20 – ekonomski najsnažnijih država svijeta.

Sljedeće će godine u travnju domaćin samita G20 biti Argentina, a predstavnici Francuske tražit će da se na tom događaju određeno vrijeme posveti kriptovalutama i raspravi o donošenju regulative u tom području.

"Očigledno je da špekulacije nose velik rizik. Moramo to razmotriti i ispitati kako bismo mogli, zajedno s državama G20, početi regulirati bitcoin", izjavio je Le Maire, prenosi Bug.hr.

Njegovu zabrinutost oko tržišta kriptovaluta, a posebice bitcoina, potaknuo je veliki rast cijene tijekom ove godine.

Također, slična zabrinutost vlada i na razini Europske unije čiji čelnici traže način da uvedu nešto stroža pravila i regulativu u područje kriptovaluta kako bi spriječili da se njima obavljaju ilegalne radnje poput pranja novca ili financiranja terorizma.

Za to vrijeme cijena bitcoina nešto je usporila rast, ali i dalje, čini se, nezadrživo grabi prema razini od 20.000 dolara, za koju je sada samo pitanje dana kada će biti dosegnuta.

Dogodi li se to prije kraja godine, bitcoin će 2017. završiti s 20 puta većom vrijednošću nego na početku godine.

Kopirati
Drag cursor here to close