Sastanak u Sarajevu

Formiranje vlasti nužno i za provedbu reformi s MMF-om

Do sada su u okviru proširenog aranžmana između BiH i MMF-a na račune entiteta uplaćene dvije tranše od oko 150 milijuna KM po tranši, a ukupna vrijednost kreditnog programa je oko 1,1 milijardu KM.
Gospodarstvo / Novac | 06. 03. 2019. u 16:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Formiranje vlasti je i dalje prioritetna tema, ali i preduvjet da bi se s više snage krenulo u provedbu reformi među kojima su i one dogovorene s MMF-om'', istaknuto je na današnjem sastanku zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslava Bevande s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođeno šefom Misije za BiH Martinom Petrijem.

Bevanda je naglasio da je Vijeće ministara na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH jednoglasno usvojilo Nacrt proračuna institucija BiH i uputilo ga u daljnju proceduru usvajanja ustavnom predlagatelju Predsjedništvu BiH.

Ponovio je da je prva godina nakon izbora najpovoljnije razdoblje za donošenje kvalitetnih i reformskih odluka, a tu spada i suradnja s MMF-om.

Sugovornici su se složili da razgovore o budućoj suradnji između institucija BiH i MMF-a treba nastaviti nakon potpunog formiranja vlasti, te ocijenili da su ekonomski pokazatelji za BiH dobri i nisu ispod očekivane razine.

Do sada su u okviru proširenog aranžmana između BiH i MMF-a na račune entiteta uplaćene dvije tranše od oko 150 milijuna KM po tranši, a ukupna vrijednost kreditnog programa  je oko 1,1 milijardu KM. 

Sastanku je nazočio i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close