Milijuni

Forbes objavio popis 'slavnih mrtvaca' koji i dalje zarađuju

Jackson, koji je umro prije devet godina, i 2017. godine je bio na prvom mjestu, a samo ove godine njegova bruto zaradio je čak 400 milijuna dolara, najviše od prodaje prava.
Gospodarstvo / Novac | 15. 11. 2018. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki magazin Forbes objavio je listu poznatih osoba koje su i nakon što su preminule nastavile zarađivati silne milijune, ukupno 628 milijuna "zelenih novčanica", a na prvom mjestu uvjerljivo je i dalje pjevač Michael jackson.

Jackson, koji je umro prije devet godina, i 2017. godine je bio na prvom mjestu, a samo ove godine njegova bruto zaradio je čak 400 milijuna dolara, najviše od prodaje prava.

Na drugom mjestu je neokrunjeni kralj rocka Elvis Presley koji je u 2018. godini zaradio 40 milijuna dolara.

  / AP Photo

Na trećem mjestu je legendarni igrač golfa, Arnold Palmer, koji je zaradio 35 milijuna dolara.

Forbes navodi da su poznate ličnosti koje više nisu među živima ukupno zaradile 628 milijuna dolara, što je skoro duplo više nego prošle godine kada su zaradili 312 milijuna.

Na četvrtom mjestu po ostvarenim bruto prihodima je autor serijala o Snoopyu i Charlie Brownu, Charles Shulz, koji je zaradio 34 milijuna.

Na petom mjestu je rege pjevač Bob Marley sa 23 milijuna dolara, a kako se navodi, zarada se odnosi na proizvode poput slušalica i pribora za pušenje.

Doktor Sus je na šestom mestu sa 16 milijuna dolara, dok je na sedmom tvorac Playboya Hugh Heffner sa zarađenih 15 milijuna dolara.

  / dpa picture-alliance

Na osmom mjestu je glumica Marily Monroe sa zarađenih 14 milijuna, dok je na devetom glazbenik Princ sa 13 milijuna dolara.

Na 10. mjestu je bivši član Beatlesa John Lenon koji je zaradio 12 milijuna dolara i za koga se navodi da i 38 godina nakon smrti prodaje oko dva milijuna albuma godišnje. Među onima koji su se našli na popisu su reper XXXTentacion, koji je sredinom ove godine ubijen na Floridi, boksač Muhamed Ali, kao i manekenka Betty Page.

Kako je Forbes naveo, podaci se odnose na primanja od 1. listopada 2017. do 1. listopada 2018. godine, a prije nego što se odbiju naknade za agente, rukovoditelje, odvjetnike i izvršitelje imovine.

Kopirati
Drag cursor here to close