Porezi

Federacija mora RS-u isplatiti 32 milijuna maraka

Na sjednici, koja je održana putem video-linka, UO je prihvatio izvješće o izvršenju proračuna UNO za prvih šest mjeseci ove godine, kao i proračunski zahtjev Uprave za sljedeću godinu
Gospodarstvo / Novac | 31. 08. 2020. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH na sjednici održanoj u ponedjeljak razmatrao je prednacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH koji se odnosi na olakšice prilikom nabave alkohola namijenjenog za proizvodnju sredstava za dezinfekciju.

Ukoliko u daljnjoj proceduri budu prihvaćene predložene izmjene iz prednacrta ovog zakona onda će domaćim proizvođačima biti omogućeno da ne plaćaju trošarinu na alkohol koji se koristi za dezinfekciju ili kao repromaterijal.

Nakon proglašenja pandemije virusa Covid-19 povećana je potreba za nabavom alkohola za proizvodnju dezinfekcijskih sredstava jer su domaće kompanije u ovom području potpuno vezane za inozemno tržište što je bio jedan od ključnih razloga da UO podrži zahtjeve poslovne zajednice u ovom području.

UO UNO usvojio je Odluku o prvom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele neizravnih poreza sa Jedinstvenog računa UNO za 2020. godinu po kojoj je Federacija BiH dužna isplatiti Republici Srpskoj 32.378.372 KM.

Na sjednici, koja je održana putem video-linka, UO je prihvatio izvješće o izvršenju proračuna UNO za prvih šest mjeseci ove godine, kao i proračunski zahtjev Uprave za sljedeću godinu kako bi se ispoštovali rokovi iz Zakona o financiranju institucija BiH.

Upravni odbor primio je k znanju dostavljene informacije i izvješća iz nadležnosti UNO-a među kojima je i izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji UNO za 2019. godinu, priopćeno je iz UNO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close