"Ravnanje računa"

Federacija BiH RS-u treba uplatiti gotovo 12 milijuna KM

"Usvojena je odluka vrlo značajna za Republiku Srpsku jer će republički budžet realizirati više prihoda od indirektnih poreza u odnosu na planirano", stoji u priopćenju UIO-a BiH.
Gospodarstvo / Novac | 21. 09. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usvojio je odluku o prvom privremenom poravnanju prema kojoj Federacija BiH treba doznačiti Republici Srpskoj 11.927.411 KM, prenosi Srna. 

Usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za četvrti kvartal 2021. godine, prema kojoj će u posljednjem tromjesečju FBiH pripasti 62,52 posto, a Republici Srpskoj 33,93 posto prihoda, dok će Brčko distriktu pripasti zagarantiranih 3,55 posto prihoda s jedinstvenog računa, priopćeno je iz Ministarstva financija Republike Srpske.

U priopćenju se navodi kako je usvojena odluka vrlo značajna za Republiku Srpsku, jer će republički budžet realizirati više prihoda od indirektnih poreza u odnosu na planirano, a nastavljen je i kontinuitet poboljšane naplate koji pokazuju znakove ekonomskog oporavka od posljedica pandemije.

Upravni odbor UIO dao je suglasnost na prednacrt zakona o porezu na dodatnu vrijednost, koji je već bio predmet rasprave, a u idućem periodu bi trebalo biti predmet javnih konzultacija.

Kopirati
Drag cursor here to close