Donacija

Džaferović: Rabita će podržati Bosnu i Hercegovinu sa 300.000 dolara

Al-Isaa je nedavno boravio u BiH, gdje se uz ostalo, sastao i sa Džaferovićem, te odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.
Gospodarstvo / Novac | 01. 04. 2020. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska muslimanska liga (Rabita), međunarodna nevladina organizacija koja se bavi pitanjima islama i muslimana u svijetu, podržat će Bosnu i Hercegovinu sa 300.000 dolara vlastitih sredstava u borbi protiv pandemije korona virusa.

O tome je generalni tajnik Svjetske muslimanske lige Mohammed Abdul Karim Al-Isaa pismom obavijestio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Al-Isaa je nedavno boravio u BiH, gdje se uz ostalo, sastao i sa Džaferovićem, te odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

''Iako je riječ o organizaciji koja se prvenstveno bavi promoviranjem islamskih vrijednosti i suradnje, te u svom programu nije fokusirana na ovakvu vrstu podrške, generalni tajnik Al-Isaa našao je mogućnost da i na ovakav način podrži našu zemlju. To ćemo, svakako, znati cijeniti. Zatražio sam da novac bude uplaćen na račun institucija BiH na kojem će se nalaziti i druga sredstva za podršku u borbi protiv pandemije'', kazao je Džaferović za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close