BiH ima posla

Dug put od utjerivača poreza do moderne institucije koja prikuplja poreze

Švedska porezna uprava prenijela iskustva bh. poreznim upravama
Gospodarstvo / Novac | 28. 05. 2019. u 15:12 Fena
Švedska porezna uprava prenijela iskustva bh. poreznim upravama
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska porezna uprava predstavila je danas u Sarajevu rezultate aktivnosti koje je u protekle tri i po godine provodila s poreznim upravama u BiH na razmjeni iskustava.

Ekspert Švedske porezne uprave Tommy Carlsson istaknuo je da su odražni brojni seminari na kojim su prenesena iskustva iz oblasti prijave poreza, povrata poreza, efikasnost usluga i promjena pristupa u radu.

''Imamo veliku podršku od vrhova poreznih uprava i resornih ministarstava u BiH i već vidimo prve dobre rezultate'', rekao je Carlsson.

Pojasnio je da su u Švedskoj za 20 do 30 godina prošli dug put transformacije od utjerivača poreza do moderne institucije koja prikuplja poreze.  

''Promijenili smo se iznutra kako bi na naše porezne obveznike gledali kao na klijente i radili smo puno na pojednostavljenju poreza i poboljšanju stava prema poreznim obveznicima'', naveo je Carlsson.

Predsjednica Švedske gospodarske komore u BiH Vernisa Rejhan kazala je da su se odlučili za organizaciju današnje prezentacje jer je porezni sustav kompleksan i uvijek zahtijeva dodatna pojašnjenja.

Projekt je financralo Veleposlanstvo Švedske u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close